Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 gramů sušené cizrny
- 500 gramů vody, plus na namáčení cizrny
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - ½ čajové lžičky pepře, mletého
- 1 cibule, napůl
- 4 stroužky česneku
- 100 gramů olivového oleje
- 250 gramů čerstvých hub, např. lišek, žampionů (na kousky)
- ½ čajové lžičky soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1793 kJ / 428 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 29 g
- Vláknina
- 13.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Indický čočkový dahl
30 min
Citrónovo-čočková omáčka k těstovinám
30 min
Veganský parmazán
15 min
Jehněčí s cizrnou
1 godz. 5 min
Houbové quinotto
30 min
Kari polévka s červenou čočkou a batáty
45 min
Kapusta plněná žampióny s hříbkovou omáčkou (golabki)
1 godz. 30 min
Fazole po bretaňsku
35 min
Extra výživná vegetariánská polévka
30 min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45 min
Kroupy se žampióny
55 min
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30 min