Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 15 gramů stroužků česneku (cca 6 stroužků)
- 140 gramů cibule, na čtvrtky (cca 1 střední cibule)
- 30 gramů oleje
- 1 čajová lžička mletého chilli
- 1 polévková lžíce cibulového prášku
- 1 polévková lžíce mletých hořčičných semínek
- 5 čajových lžiček červené papriky, sladké
- 2 čajové lžičky kmínu, mletého
- 2 ½ čajové lžičky česnekového prášku
- 1 čajová lžička soli
- 2 čajové lžičky tymiánu, sušeného
- ⅛ čajové lžičky kajenského pepře, mletého
- 400 gramů sekaných rajčat, sterilovaných, osušených (cca 1 konzerva)
- 1 čajová lžička kuřecí dochucovací pasty, domácí
- 55 gramů jablečného octa
- 1 polévková lžíce worcesterské omáčky
- 25 gramů tmavého hnědého cukru
- 120 gramů barbecue omáčky
- 3000 gramů vody
- 1500 gramů vepřového ramínka, bez kosti, zbaveného přebytečného tuku, na velké kusy
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1121 kJ / 268 kcal
- Protein
- 27 g
- Sacharidy
- 12 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 2 g
Alternativní recepty
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1h 30min
Karamelizované cibulové čatní
24h
Hovězí kari s kokosovými roti (Kuruma Iraichchi)
2h 10min
Hovězí Stroganoff
35 min
Trhané kuřecí maso v tortille s avokádem a čedarem
1 Std. 15 Min
Vánoční mandle
20min
Plněná vepřová panenka s brambůrkami na páře
55min
Mandle v cukru
1h
Guláš z vepřové panenky
40 min
Kuřecí stehna v teriyaki marinádě
2h 5min
Ghí
2h 10min
Čirý vývar z hovězího masa
3h 45 min