Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů cibule, napůl
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 brambora napůl
- 80 gramů mrkve, na kousky
- 60 gramů petržele, čerstvé
-
350
gramů hrášku, zeleného, mraženého
nebo 350 gramů zeleného hrášku, čerstvého - 800 gramů vody
- 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
- 1 čajová lžička soli
- 1 špetka muškátového oříšku, nastrouhaného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 705 kJ / 168 kcal
- Protein
- 7.7 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 5.8 g
- Vláknina
- 5.9 g
Alternativní recepty
Krémová květáková polévka
30min
Špenátová polévka se smetanou
40min
Zeleninová polévka a brokolice se sýrovou omáčkou
25 Min
Špenátovo-bramborová polévka s vaječnou omeletou
45min
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30min
Zelňačka
25 Min
Krémová polévka z červené čočky
35min
Špenátová polévka s vejci
35min
Čočková polévka
1 godz. 35 min
Frankfurtská polévka
30min
Česneková polévka
20 Min
Pórkový krém
40min