Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- máslo, na kousky
- 75 gramů másla, na kousky
- 150 gramů hladké mouky, chilled, cut in pieces, plus extra for greasing
- 1 špetka soli, plus extra for dusting
-
½
čajové lžičky domácího vanilkového cukru
nebo ¼ čajové lžičky vanilkového extraktu - 50 gramů vody
Náplň
- 900 - 1000 gramů jablek (např. Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pippin, Gravenstein)
- 30 gramů cukru
- 10 gramů másla
- Nutriční hodnoty
- na 1 plátků
- Kalorie
- 915 kJ / 218 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 30 g
- Tuk
- 10 g
- Vláknina
- 2.2 g
Alternativní recepty
Koláč s ricottou a letním ovocem
1h
Hruškový šlehačkový koláč
1 godz. 35 min
Mřížkový jablečný koláč
1h 25min
Drobenkový koláč s džemem a brusinkami
45min
Bublanina s třešněmi
1h
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50 min
Tvarohová buchta
12h 45min
Jablečný koláč s drobenkou z těsta
3h
Třený ovocný koláč
50 min
Švestkový koláč
1h 40 min
Rybízový koláč
2 Std. 5 Min
Bublanina s meruňkami
1h