Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů tvrdého sýra (např. ementál), na kousky
- 50 gramů strouhanky
- 1 svazek čerstvé petržele, pouze lístky (cca 20–30 gramů)
- 400 gramů uzené vepřové panenky, na kousky (3 cm)
- 1500 gramů vody
- 3 - 3 ½ čajové lžičky soli
- 200 gramů těstovin (viz Tip)
- 80 gramů mrkve, na plátky (2 mm)
- 120 gramů pórku, na plátky (5 mm)
- 500 gramů zakysané smetany
- 4 vejce
- ¾ - 1 čajová lžička mletého černého pepře
- ¼ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 polévková lžíce máslo, plus extra na vymazání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2878 kJ / 687 kcal
- Protein
- 43 g
- Sacharidy
- 41 g
- Tuk
- 39 g
- Nasycený tuk
- 22 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 1510 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rychlé makaróny z trouby
1h 10min
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
1 Std.
Zapečené brambory s kysaným zelím a uzeným masem
1 Std. 20 Min
Máslo
5 Min
Gratinované brambory
1 Std. 15 Min
Křupavá sekaná
1 Std.
Těstovinový salát s kuřetem
1 Std. 15 Min
Vepřové v mrkvi
2 Std.
Kuřecí maso v kokosovém těstíčku
40 Min
Krémová kuřecí polévka
45 Min
Masové kuličky s pikantním sýrem a bramborami
1 Std.
Hraběnčiny řezy
50 Min