Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 700 gramů květáku, na růžičky (cca 4 cm)
- 10 - 15 gramů čerstvého zázvoru, na tenké plátky
- 1 stroužek česneku
- 1 - 2 čerstvé chilli papričky, bez semínek, na kousky, podle chuti, plus navíc na posypání na plátky (volitelně)
- 200 gramů cibule, na čtvrtky
- 20 gramů olivového oleje
- 90 gramů tandoori pasty
- 30 gramů rajčatového protlaku
- 100 gramů vody
- 20 gramů mletých mandlí (viz Tip)
- 500 gramů kuřecích stehenních řízků, bez kůže, na kousky (cca 3 cm)
- 1 čajová lžička soli
- 90 gramů kokosového krému
- 6 snítek čerstvého koriandru, jen lístky, nahrubo nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1506 kJ / 359 kcal
- Protein
- 30 g
- Sacharidy
- 9 g
- Tuk
- 21 g
- Vláknina
- 9.4 g
Alternativní recepty
Pistáciové krekry (bez lepku)
30 Min
Houbové curry
50min
Salát z červené řepy s halloumi na celozrnném toustu
40 Min
Hovězí kari s kokosovými roti (Kuruma Iraichchi)
2 Std. 10 Min
Salát z quinoy s kuřetem a avokádem
1h 15 min
Marcipánové rohlíčky
40 Min
Kadeřávkový salát s pečenou cizrnou
25min
Dýňové noky (bez lepku)
50min
Marocká kuřecí stehna
1h 40min
Rychlá kari polévka s kuřetem, růžičkovou kapustou a bulkami
45min
Kari ze špičatého zelí
35min
Batátový eintopf s klobásou a fazolemi
45min