Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto:
- 80 gramů mandlí, loupaných
- 3 vejce
- 250 gramů cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 400 gramů hladké mouky
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 220 gramů rozmraženého špenátu, protlaku, neochuceného, vymačkaného
- 125 gramů oleje, plus extra na vymazání
Krém:
- 250 gramů smetany, min. 30 % tuku, chlazené
- 50 gramů cukru krupice
- ztužovač šlehačky
- ½ limetky
-
200
gramů mascarpone
nebo 200 gramů polotučného tvarohu
Citrónová poleva:
- 300 gramů cukru krupice
- 3 polévkové lžíce horké vody
- 3 polévkové lžíce citrónové šťávy
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2612 kJ / 624 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Sacharidy
- 77.5 g
- Tuk
- 30.5 g
- Vláknina
- 2.3 g
Alternativní recepty
Hraběnčiny řezy
50min
Moučník "Lesní mech"
2h 20 min
Pampeliškový med
3 godz. 20 min
Pomerančový chlebíček
50min
Banánový cheesecake
7 godz. 55 min
Krvavé sušenkové prsty
2h
Perníková bábovka s povidly a čokoládovou polevou
2h 5min
Velikonoční mrkvovo-sýrový dip
15min
Bezinkový sirup
2h 25min
Kakaový dort se šlehačkovým krémem a banány (bez lepku)
4h 55 min
Kremrole
2h 5min
Fialkový sirup
2h 30min