Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 450 gramů vody, vlažné
-
50
gramů podmáslí
nebo 50 gramů zakysané smetany nebo jogurtu -
30
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
nebo 3 čajové lžičky instantního droždí (12–15 gramů) - 350 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
- 300 gramů celozrnné pšeničné mouky
- 100 gramů žitné mouky
- 15 gramů soli
-
1
čajová lžička cukru
nebo 1 čajová lžička pečicího sladu -
1
polévková lžíce balzamikového octa
nebo 1 polévková lžíce jablečného octa nebo vinného - olej, na vymazání mísy
- Nutriční hodnoty
- na 1 krajíc
- Kalorie
- 320 kJ / 76 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 0 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Domácí chléb se zákysem
2h 10min
Podmáslový chléb
4h 35min
Špaldovo-mrkvový chléb
1u. 40min
Rajčatový kečup
40 Min
Pšeničný kváskový chléb se slunečnicovými semínky
12h
Zamotaný cibulový chléb
35 min
Kváskový chléb
16h 30min
Křupavá sekaná
1u.
Tradiční chléb se semínky
1u. 50min
Křupavý jogurtový chléb
3u.
Makové bagely
1h 25 min
Chléb se semínky a cibulkou
1u. 50min