Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kvásek
- 150 gramů pšenice, celých zrn (viz Tip)
- 550 gramů chlebové pšeničné mouky
- 550 gramů vody
- 3 - 6 polévkových lžic slunečnicových semínek, dýňových semínek nebo sezamových semínek
- 15 gramů soli
-
5
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného (viz Tip)
(volitelně)
nebo ½ čajové lžičky instantního droždí (volitelně) - máslo, na vymazání formy
- 1 - 2 polévkové lžíce žitného kvásku (viz Tip) nebo pšeničného kvásku
- Nutriční hodnoty
- na 1 plátek
- Kalorie
- 357.4 kJ / 85.4 kcal
- Protein
- 2.8 g
- Sacharidy
- 17.1 g
- Tuk
- 0.6 g
- Nasycený tuk
- 0.1 g
- Vláknina
- 1.1 g
- Sodík
- 195.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Domácí chléb se zákysem
2hod. 10min
Kváskový chléb ze špaldové mouky
29u. 45min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2hod. 10min
Pizzy Bianca se dvěma různými náplněmi (dlouhé kynutí)
21h 20min
Brynzové halušky
55min
Celozrnné pita chleby s hummusem a zeleninou pro posílení vaší pleti
1h 45min
Pohankový závin s kysaným zelím a dýní (bez lepku)
1h 10min
Celozrnný horský chléb
1h 30min
Kváskový chléb
16 Std. 30 Min
Tradiční chléb se semínky
1h 50min
Křupavý jogurtový chléb
3h
Portugalský chléb (Pão de água)
3h 30min