Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 180 gramů vody
- 15 gramů čerstvého droždí
- 1 špetka cukru
- 400 gramů pšeničné mouky, hladké
- 5 vajec
- 2 ½ čajové lžičky soli
- 40 gramů olivového oleje, plus extra pro vymazání
- 500 gramů pórku
- 100 gramů slaniny, na plátky
- 500 gramů zakysané smetany
- 1 čajová lžička drceného kmínu
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- ½ čajové lžičky čerstvě umletého pepře
- ¼ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1949 kJ / 466 kcal
- Protein
- 18 g
- Sacharidy
- 41 g
- Tuk
- 25 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 424 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Uzly se slaninou a cibulí
1 godz.
Zapečené krémové těstoviny s uzenou panenkou
1 godz.
Drožďové knedlíčky
30 min
Velikonoční tvarohoví zajíčci
1 godz. 10 min
Low carb květákové slané koláče
1h 20min
Bavorské preclíkové bulky
4 godz. 30 min
Rychlý chléb
50 min
Bolognese classico
5 Std.
Masové kuličky s pikantním sýrem a bramborami
1 godz.
Křupavý jogurtový chléb
3 Std.
Citrónová babeta
1h 20min
Hraběnčiny řezy
50 min