Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 5 jalovcových kuliček
- 1 čajová lžička kuliček barevného pepře
- 2 stroužky česneku (1 stroužek do marinády, 1 stroužek na restování)
- 1 snítka čerstvé máty, jen lístky
- 4 snítky čerstvého tymiánu, jen lístky
- 75 gramů olivového oleje
- 500 gramů jehněčích kotlet (4 jehněčí kotlety)
- ½ čajové lžičky soli
- 1400 - 1500 gramů vody (přibližně)
- 30 gramů citrónové šťávy
- 3 polévkové lžíce ghí
- 1 polévková lžíce másla, vychlazeného
Hráškovo-bramborové pyré
- 75 gramů másla
- 150 gramů plnotučného mléka
- 150 gramů smetany ke šlehání, 33 % tuku
- 500 gramů vody
- 300 gramů brambor varného typu C, oloupaných, na kostky (2–3 cm)
-
300
gramů zeleného hrášku, čerstvého
nebo 300 gramů mraženého zeleného hrášku - ¼ čajové lžičky soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2869 kJ / 685.7 kcal
- Protein
- 8.7 g
- Sacharidy
- 32.2 g
- Tuk
- 59.9 g
- Nasycený tuk
- 28.1 g
- Vláknina
- 7.1 g
- Sodík
- 209.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Caesar salát s chřestem a jahodami
40 Min
Krémové žampióny s pečenými bramborami
1u. 30min
Krůtí sekaná s chorizem a bramborami
1ωρ. 5 λεπτ.
Rajčatovo-sýrové fondue s klobásou
Žádné hodnocení
Špaldový salát
20 Min
Losos s pak choi a květákovým wasabi pyré
45 min
Guláš z vepřové panenky
40 Min
Hovězí svíčková a žampióny s květákovým salátem
45 min
Losos v javorovo-hořčičné omáčce s brokolicí
20 Min
Grilované žampióny plněné pikantní sýrovou směsí
40 Min
Bolognese classico
5 godz.
Portugalský chléb (Pão de água)
3h 30min